Carta als meus amics indepentistas

Resultado de imagen de dialogo

 

Estimada Raquel, Estimado Xavier
 
Vosaltres dos sou independentistes des de molt abans que ser independentista es posés de moda. Jo us he conegut independentistes fa molts anys. Això no ens ha impedit res. No ha impedit que jo em allotgés aen les vostres cases en més d’una ocasió. No cal Raquel es allotgés a la meva. No ens ha impedit anar-nos de festa, menjar junts, sopar junts. Mantenir deu anys d’amistat a prova de bombes
Ahir al matí Isabel Coixet va sortir a baixar les escombraries i uns nois la van perseguir per tot el carrer al crit de “feixista”. Crec que els dos coneixeu Elisabet. Almenys Raquel la coneix. No crec que cap cregueu que és feixista.
Jo porto dies escoltant que ho sóc. Escoltant per boca de gent que ni tan sols va viure el feixisme. El meu pare va militar en un partit antifeixista, Esquerra Democràtica, en la clandestinitat. La meva germana va haver de sortir del país perquè estava persgueguida per la policia (militava a la LCR). Jo vaig créixer sense veure la meva pròpia germana, durant anys. I vaig créixer amb por. Quan Franco va morir, jo tenia deu anys. Jo he patit el feixisme. I ho he patit sent nena.
Vull recordar-vos que els partits pro independència només van aconseguir el 47% per cent dels vots escrutats. No van aconseguir tan sols el 50% per cent. I que imposar als altres la teva opinió i insultar-si no la comparteixen no és precisament un exemple de democràcia
Vull recordar-vos que el vostre referendum no era il·legal segons una constitució del 78 que jo considero reformable. Era il·legal perquè incomplia els requisits bàsics que ha de complir una consulta. Tots els requisits que exigeix ​​la Comissió de Venècia. Però que també incomplia els requisits del vostre propi Comitè de Garanties Estatutàries. Que molta gent no creia en aquest referèndum perquè estava organitzat per una de les parts. És a dir ¿còm et vas a fiar que un referèndum sigui imparcial quan el mateix senyor que l’organitza, el president Puigdemont, va a actes de campanya pel sí? Vull recordar-vos que votar no és democràtic per se. Franco va organitzar dues referèndums.
Jo personalment no estava en contra que s’organitzés un referèndum. Mai ho he estat. Però crec que per fer-ho caldria haver apel·lat al Consell d’Europa, o a l’ONU. Hi hauria portat temps, és clar. Però llavors es podria haver fet sense por a una repressió. El curiós és que durant tot aquest temps l’única que ha afirmat que caldria demanar la mediació del Consell d’Europa ha estat Ada Colau, i ho ha demanat tarda. Però el Referendum, tal com estava concebut, era un nyap.
 
La situació catalana és complicada perquè el 50% dels catalans a dia d’avui no volen la independència. Això es va reflectir en les últimes eleccions. El Govern representa el percentatge considerable de la població de Catalunya que vol la secessió. Els catalans NO creuen de forma unànime en la independència. La societat catalana està profundament dividida en aquest tema. El govern central ignora al percentatge considerable de la població catalana que vol la secessió , tot i que moltes de les seves queixes sobre el sistema autonòmic estan més que justificades. El govern central ha decidit prendre una posició completament inflexible. Tant Puigdemont com Rajoy presideixen governs en minoria. Governs sostinguts per suports externs. Puigdemont en l’aritmètica afortunada d’una llei electoral que li dóna majoria absoluta sense tenir majoria de vots. Rajoy ha perdut el nord.
 
Entremig estem moltes persones que no creiem a cegues ni en la Constitució Espanyola ni a la independència. I que no som feixistes. Les vostres famílies no s’han enfrontat al franquisme, la meva sí. Cada vegada que un dels vostres companys de viatge insulta una dona com a Isabel al carrer, esteu perdent suports per la vostra causa. Cada vegada que a mi es em crida feixista, esteu perdent suports per la vostra causa. Perquè es veu a la causa independentista com un complet despropòsit de gent que no raona Jo us conec i sé que vosaltres no sóc així. Però per descomptat l’estratègia de cridar “feixista” a qualsevol que no pensi com vosaltres (i jo sé que vosaltres, precisament, no la utilitzeu) és d’allò més desafortunat. Aquest post rebrà un munt d’insults “feixista, traïdora, deixo de llegir-te”. I aquests insults només faran que encara es perdin més simpaties cap a la vostra causa de gent que hagués pogut ser aliada
 
Aquesta no és la manera.
Una abraçada